Free Standing Cabinetry

 

This one’s going to be a quickie… Everything is snapping into focus. Today the tile was grouted. The Francois mantel was installed and the cabinetry people began their punch list work. Tomorrow the glass table top and much of the miscellaneous trim will be installed. I’m so looking forward to seeing the walnut island finished! Friday, decorative light fixtures and possibly the big painted floor reveal!

What you can’t see here are the cool little floating stone shelf we made out of the jerusalem gold tile on either side of the cook top. The product is called Ledgeline, manufactured by Innovis Corporation. Screw it to the wall, tile it and Voila – floating stone shelf! Below the shelf will be a Legrand GFI duplex outlet in Satin Nickel.

All for now.

 

Cheers,

To visit our website, click here.

To follow us on Facebook, click here.

To follow us on Pinterest, click here.

If you would like our assistance on your design project, contact us here.

 

 

 

Two years ago, we were retained to decorate a Back Bay condo on the first block of Marlborough Street. At the time, we were not allowed to professionally photograph the finished project nor use it in any of our publicity. Recently, it came to our attention that the property was on the market showing photographs of the finished interior and we felt free to at least talk about the project here on our blog. As you will see, the existing architecture was gorgeous, thus our scope of work was furniture, fabrics, and selective decorative lighting, artwork and accessories.

Programmatically, our charge was to design/create stylish, easy, comfortable living areas in a traditional setting. Design the first level for entertaining large groups of people. The second level was intended for personal family living/relaxing and bedrooms. (Sally had a ball!!!)

Dining area.

LivingRoom/Parlor with it’s original chandelier for the mid 1860′s. Can’t you imagine a hosting party here, with a small quartet playing the background?

 

A few vignette snapshots taken during installation.

 

Kitchen.

Note the corner of the custom sectional sofa Sally designed for the space. A true kitchen lounge!

Library on Second Level with it’s original restored paneling. The perfect place to wind down at the end of the day!

My biggest regret is that I never saw nor do we have a photo of the lovely custom console with a built in TV lift I designed that was placed in the living  room, so beautifully fabricated by Hawkes and Huberdeau.

This piece deserves a separate post on it’s development.

(If I can corner Sally for a moment, I’ll come back and add info on furniture manufacturers, etc.)

 

Cheers,

To visit our website, click here.

To follow us on Facebook, click here.

To follow us on Pinterest, click here.

If you would like our assistance on your design project, contact us here.

 

 

Several months ago Sally was contacted by a past client with a request to help her design a family room in her walk out basement overlooking the links at Ipswich Country Club. She wanted it to be stylish, masculine and done with flair. Here are two of Sally’s proposals for the large blank wall immediately to the right of the bar. Both were to done by decorative artists. One was rather formal – tromp l’oeil wainscot, columns, crown molding, etc. There was a lengthy discussion as to whether the dogs would be statues or part to the painting.

The second was much more stylish and whimsical. Again, tromp l’oeil, with drapery hung in front of the “open door”. What fun! Sadly, neither of these happened. Instead we’re considering a custom wallpaper.

She’s an interesting client, who likes to take on certain aspects of the project herself, meaning that aspects of Sally’s work is conceptual. It makes for an interesting collaborative process. The project is about 75% complete and yesterday Sally got a call asking for help resolving the profile of the countertop at the bar. So, armed with measuring tape, pencils and erasers, we headed to the job site today to see what could be done. I actually enjoy these little problems. You have to think on your feet and be decisive. Otherwise, the job slows down – or on occasion grind to a halt… Fortunately, this one was easy. In about 15 minutes a solution was sketched out on a piece of plywood set on top of the bar. This was one of several modifications we made.

 

While we were there, I took several detail snapshots of the job site. First the overview of the bar area, where most of the action is occurring at the moment.

Peaking out from under the floor protection you can see the  handiwork of our talented decorative painters, Zoe Design. (Note the books in the cabinet Sally was testing for appropriateness.)

 

A detail shot of the floor and the sink.

 

The Porcelanosa tile back bar backsplash and custom wall paper designed and produced by Zoe Design.

Yes, those are guinea fowl feathers… Incredible texture, yes?

I’ll save the powder room until another day. We all know what spackle looks like…

 

Cheers,

To visit our website, click here.

To follow us on Facebook, click here.

To follow us on Pinterest, click here.

If you would like our assistance on your design project, contact us here.